fbpx

Nieuwe hogere kilometervergoeding per 2024

Kilometervergoeding

Share This Post

Door de sterk stijgende brandstofkosten kopten de media onlangs dat de roep om een hogere onbelaste kilometervergoeding van nu € 0,19 per kilometer steeds groter wordt. Wat is de stand van zaken? Zijn er vooruitzichten?

Kilometervergoeding nu nog 0,19 per kilometer

Zoals u weet, bedraagt het fiscale forfait van de kilometervergoeding € 0,19 per kilometer. Dit forfait is sinds 2006 niet meer aangepast. Op basis van huidige brandstofprijzen en de stijgende inflatie dekt de onbelaste vergoeding van € 0,19 per kilometer de kosten voor woon-werkkilometers of zakelijke kosten bij lange na niet. dit is al jaren zo, maar gezien de stijgende brandstofprijzen wordt het verschil nu wel heel erg groot. De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR)concludeert dan ook dat de op basis van berekeningen deze vergoeding voor een gemiddelde auto € 0,39 per kilometer moet zijn.

Coalitieakkoord

Er zijn plannen om de fiscale vergoeding van kilometers te verhogen. Zo staat er in het coalitieakkoord 2021-2025 dat het kabinet de vergoeding per 1 januari 2024 wil verhogen. hoeveel dat word, moet het kabinet nog uitwerken, maar in de wandelgangen wordt er gesproken van € 0,23 per kilometer. De VZR en de vakbonden vragen het kabinet om de maatregel naar voren te halen. Die kans is er.

Accijnsverlaging

De accijns op benzine en diesel wordt per 1 april 2022 tot het eind van het jaar verlaagd met respectievelijk €0,173 en € 0,111 cent per liter.

Voor zover u op dit moment meer vergoedt dan € 0,19 per kilometer ( woon-werkverkeer en zakelijke ritten), dan is dat belast loon van de werknemer. Wijs dit meerdere aan voor de werkkostenregeling.

Bron: Tips en Advies

Meer informatie? Neem dan contact op.

Kilometervergoeding

More To Explore

Fiscus jaagt op ‘hobbyondernemers’

De media kopten onlangs dat de Belastingdienst gaat jagen op zogenaamde ‘hobbyondernemers’. Op wie wordt er gefocust? wat speelt er? Vanaf 1 januari 2023 zijn digitale Europese

Meer informatie?

Twijfel niet en neem contact op.

Advies administratiekantoor Starre & Partners
Scroll naar boven